Centered Riding les Groningen

Centered Riding les Groningen
Centered Riding les Groningen

Centered Riding les Groningen. Zoals jullie wellicht weten, ben ik enkele weken geleden gecertificeerd als Centered Riding instructeur. Ik heb dit op de Facebookpagina van Gelukkig Paard al besproken, maar natuurlijk mag dit heugelijke feit ook niet missen op de eigen website. En met de Centered Riding instructeurs certificaat kan ik nu werkelijk aan de slag met het geven van Centered Riding les in Groningen en omstreken. 

Centered Riding les Groningen en de ruiter

Maar wat is nou dat Cenered Riding precies en hoe kun je dit gebruiken in je paardrijden? Ik leg het je met alle liefde uit (en pas het met alle liefde toe in een les Centered Riding ;-). Centered Riding richt zich voornamelijk op de houding, de zit en het lichaamsgebruik van de ruiter. Zodoende is Centered Riding ook voor iedere discipline geschikt, of het nu dressuur, springen, eventing of de ijslandersport is; overal heeft Centered Riding betrekking op en kan het de ruiter verbeteren.

Centered Riding les Groningen en het paard

Omdat Centered Riding zo’n focus legt op de ruiter en diens houding en zit, wordt automatisch het paard ook beter. Het paard wordt niet langer belemmerd door een eventuele scheve zit/houding of andere onbewuste lichamelijke onhebbelijkheden van de ruiter (en geloof me, die hebben we allemaal 😉 ), en kan hierdoor makkelijker en vrijer bewegen en zal de gevraagde oefeningen met een veel groter gemak en plezier uitvoeren. Zodoende is Centered Riding absoluut een win-win situatie voor mens en paard. En vind ik het geweldig om Centered Riding toe te passen in mijn les in Groningen en omstreken.

Centered Riding les Groningen

Is Centered Riding les in Groningen wat voor mij?

  • Rijd je paard of wil je paardrijden?
  • Wil je je eigen paardrijden verbeteren?
  • Loop je ergens tegenaan met het rijden en/of jouw paard en kom je er maar niet echt achter wat het is?
  • Woon je in Groningen en omstreken?
  • Heb je al heel veel les gehad en denk je niet dat er nog iets is dat je kunt verbeteren?
  • Ben je in de gelegenheid van het gebruik van een eigen bak of wil je bij mij op locatie komen?

Is jouw antwoord op één van deze vragen (of allemaal 😉 ) ja? Dan heb ik heel goed nieuws voor je, want dan is Centered Riding les in Groningen zeker wat voor jou!

Centered Riding les Groningen op locatie of bij mij

De gegeven lessen kunnen worden gegeven bij jou op locatie, maar ook bij mij, dichtbij de stad Groningen. Mijn werkgebied beperkt zich niet tot Groningen, maar ook Drenthe en Friesland behoren tot de mogelijkheden.

Centered Riding les Groningen en omstreken

Ben je direct enthousiast? Super leuk! Neem gerust even contact met me op voor de mogelijkheden. Of wil je meer informatie over mijn lessen in het algemeen, dat kan natuurlijk ook! Kijk dan eens hier op mijn site naar de informatie over de lessen. Ik hoop je van harte binnenkort te zien!

 

 

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet worden gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *.

*
*
Je mag gebruik maken van deze <abbr title="HyperText Markup Language">HTML</abbr> tags en attributen: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>