Workshop Paardenwelzijn en Diervriendelijk Paardrijden

workshop paardenwelzijn en diervriendelijk paardrijdenAfgelopen weekend mocht ik mijn workshop Paardenwelzijn en Diervriendelijk Paardrijden organiseren op mijn locatie in Groningen. De deelnemers waren een drietal super-enthousiaste meiden en het was ook voor mij een groot plezier dit te mogen organiseren voor hen. We begonnen de dag met het voorstellen van de kudde. En die kudde is inmiddels al behoorlijk uitgebreid. 

Bestond de kudde eerst uit allen Rhiskee en Roosje en haar zoon Zyan, inmiddels is daar ons Nederlands minipaardje Tony bijgekomen en twee beauty’s van Ijslanders, Elin en Rökkvi. Met zijn zessen vormen ze een heckt koppel en de perfecte deelgenoten voor een dagdeel workshop Paardenwelzijn en Diervriendelijk Paardrijden.

Vervolgens maakten we een wandeling over ons terrein in Groningen. En hoewel het elke dag van het jaar een prachtige plek is, met bomen, waterpartijen, kruidenrijk gras en de schuilstal, is het in deze tijd van het jaar helemaal prachtig met alle verschillende herfstkleuren.

Al wandelende vertelde ik over de aspecten van paardenwelzijn; stalling en weidegang, voeding, sociale leven. En in de koffiepauze gingen we als vanzelf over naar het diervriendelijk paardrijden. Ik vertelde over het bit en de werking ervan, over de alternatieven en over de consequenties. Daarna hebben we het besprokene ook in de praktijk gebracht met een paardrijles gebaseerd op sturen vanuit je zit waarbij je het paard in plaats van hindert in zijn beweging, juist stimuleert in de zijn beweging.

De deelnemers waren enorm enthousiast en ik niet minder. De dag vloog voorbij en ik kijk met zeer veel genoegen er op terug. Wat is het fantastisch om mensen te mogen vertellen en informeren over paardenwelzijn een diervriendelijk paardrijden. Wil je lezen wat de deelnemers zeiden over de workshop? Kijk dan eens op de Facebookpagina van Gelukkig Paard

Lijkt het jou ook interessant en wil je meer weten over paardenwelzijn, diervriendelijk paardrijden of wat je kunt doen om jouw paard gelukkig te maken? Meld je gerust aan voor een workshop! Klik hier voor meer informatie. Je bent meer dan welkom!

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet worden gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *.

*
*
Je mag gebruik maken van deze <abbr title="HyperText Markup Language">HTML</abbr> tags en attributen: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>