Over mij

Ik ben Laura Venema en ik heb ruim 30 jaar ervaring in het begeleiden van paarden met tal van problemen. Ik ben Tinley paardengedragstherapeut, Connection Training trainer en coach en ik ben gespecialiseerd in angst-gerelateerd gedrag. Ik heb zelf een kleine opvang met 8 paarden en ben gepassioneerd in het helpen van paarden, vooral getraumatiseerde paarden, om hun leven te verrijken en hen weer veerkracht te geven door gebruik te maken van positieve bekrachtiging en door het bieden van keuzemogelijkheden in training.

Paarden laten opbloeien

Voor mij is er niets waardevoller dan een paard te zien opengaan, opbloeien en vertrouwen te zien opbouwen. Getuige zijn van die eerste sprankeling in hun ogen is wat mijn hart echt doet kloppen.

Learned Helplessness

Ik ben gespecialiseerd in aangeleerde hulpeloosheid (learned helplessness) en depressie bij paarden. Ik ben afgestudeerd op dit onderwerp en ben momenteel op zoek naar een PhD-positie om het verder te onderzoeken.

Connection Training coach

Ik ben gecertificeerd Connection Training coach. CT Coach zijn is een perfecte aanvulling op mijn achtergrond, vaardigheden en interesses. Ik werk al vele jaren met positieve bekrachtiging, maar bij CT valt alles op zijn plaats. Het combineert mijn liefde voor paarden, wetenschap en het plezier van trainen in één. Ik gebruik CT bij al mijn paarden in training en gedragsmatige cliënten vanwege de brede toepasbaarheid op allerlei soorten paarden en gedragsproblemen.

Mijn missie

Mijn visie is om nog meer paarden en hun mensen te helpen elkaar beter te begrijpen. Het is zo geweldig om te werken met mensen die van hun paarden houden, die trots zijn op hun paarden en die willen leren. Ik hou ervan om in details te treden, duidelijke doelen te stellen, plezier in de training te brengen en te zoeken naar creatieve manieren om de doelen van elke individuele samenwerking tussen paard en mens te bereiken.

Opleidingen en cursussen

  • Connection Training Coach bij Connection Training
  • Alona Equine bodywork (Cranio-sacraal voor paarden)
  • Scheefheden en rechtrichten van paarden bij Takt Academy
  • Tinley Gedragstherapie voor paarden
  • Instructeursopleiding Centered Riding bij Margreet Bouwmeester van Alona
  • Natuurgeneeswijzen voor Dieren
  • Natuurlijke bekappen
  • Communiceren met Dieren