Ervaringen

Roos (Communicatiemedewerker RuG):
I’ve always wondered how horse riding can be combined with a vegan life style and now I know! Laura Venema from Gelukkig Paard has so much love and respect for the horses in her care. If they don’t want to carry humans, then they won’t. No painful equipment is used, ever. During the workshop Laura shares her view on horse keeping which is an absolute eye opener. To top it off, you get to have a little go at riding yourself AND large part of the workshop consists of cuddling with her 6 horses. What else could you want?! Highly recommended! 

Renée (tandarts i.o.):
Ik zat met mijn handen in het haar vanwege mijn jonge merrie Queeny. Bij alles wat ik deed bokte ze en dit werd steeds erger. Op een gegeven moment werd ik gewoon bang voor haar. Laura kende ik via via al en ik vroeg haar eens langs te komen en Queeny te rijden. Dat deed ze en ik sta nog steeds versteld van wat er gebeurde. Laura stelde een aantal vragen aan me en ging toen met Queeny de bak in. De manier waarop Queeny al achter haar aanliep was al zo anders dan ik kende van haar. Heel rustig en ontspannen. Laura begon met rijden en Queeny protesteerde nauwelijks. Het zag er zo mooi uit, ik werd er stil van. Naderhand bespraken we wat er gebeurd was en Laura legde me heel duidelijk en simpel uit wat Queeny nodig had om te ontspannen. En dat was echt heel simpel! Ik zou willen dat ik Laura veel eerder om raad had gevraagd. Sindsdien rijd ik weer met veel plezier en deze week zijn we zelfs naar het strand geweest voor een strandrit. Dat was heerlijk genieten, voor twee!

Janny (manege-eigenaresse):
Normaal gesproken laat ik niet snel een specialist bij mijn paarden komen. Ik heb zelf zoveel ervaring met allerlei soorten paarden dat ik er meestal zelf wel uitkom. Echter had ik nu te maken met een paard waar ik zelfs niet wist wat ik er mee aan moest. Het paard kwam uit een kudde met 3 anderen en was uiterst gevoelig. Elke aanraking leek al teveel. Niet echt handig op een manege dus. Maar verkopen was ook geen optie want niemand zat te wachten op dit te gevoelige paard. Laura trainde in die tijd een aantal paarden voor klanten van mij en ik kende haar manier van werken. Ik zei tegen mijn man:”weet je wat we doen; we laten Laura erop, die heeft zachte handen”. Zo gezegd zo gedaan en dat was een uitstekende keuze geweest. Laura heeft in haar rijden echt zachte handen en dat was precies wat dit dier nodig heeft. Ze heeft heeft hem een tijdje gereden en kon hem het vertrouwen geven dat het goed was. En hoe! Ik heb er nu een prachtpaard aan. Ik laat hem niet eens meelopen met de manege-lessen, maar zet hem nu in voor de dressuur-training van mijn dochter. En dat gaat fantastisch. Ik, wij, zijn Laura eeuwig dankbaar. 

Theo en Kristin (pensionstal-eigenaren en thuiszorgmedewerker):
Toen Laura eens bij ons op stal kwam voor een cliënte van ons viel ze direct op. Ik zag direct dat er wat bijzonders was met haar en paarden. De manier van omgang, het wederzijds begrip, het natuurlijke, geef het maar een naam, maar opvallend vond ik het direct. Ik zag hoe de paarden in de wei op haar reageerden en besloot ter plekke dat ik van haar diensten gebruik wilde maken. Zo iemand kom je niet vaak tegen. Daarom komt ze regelmatig bij ons op stal en helpt ze de dieren en daarmee ons ook geweldig goed. Ik heb er inmiddels een soort gebruik van gemaakt verwaarloosde paarden op te vangen of aan te kopen, en met de hulp van Laura krijgen we de dieren binnen no time weer op de rit. Geweldig om te zien en ik zou haar bij iedereen aanbevelen. Het is niet alleen een geweldige vrouw bij paarden maar ook een topmeid in het algemeen! 

Bertha (kunstenaar en boerin):
Ik weet niet wat het is met Laura en paarden, maar het lijkt magie om Laura met paarden bezig te zien. Haar handen te zien terwijl ze aan het werk is met de dieren vind ik grandioos. Daar gaat zoveel liefde van uit, dat is niet eens met een pen te beschrijven. Ik ben van mezelf een nuchter persoon, maar ook ik zie dat er iets bijzonders gebeurt wanneer Laura aan het werk gaat met je paard.