Jaaaaa! Ik word Connection Training Coach!

ik word Connection Training Coach

De titel verklapt het al. Ik word Connection Training coach! En daar ben ik uitzinnig blij mee! Er werd gevraagd het eerst nog even stil te houden totdat ze iedereen gesproken hadden die zich aangemeld hadden, maar vanaf vandaag mag het bekend worden… IK WORD CONNECTION TRAINING COACH!! In dit artikel leg ik je dan ook heel graag uit wat Connection Training is, wat het inhoudt en waarom ik zo ontzettend blij ben ik dat geselecteerd ben om Connection Training coach te worden. En bovenal leg ik uit wat dit voor jou als paardenliefhebber gaat betekenen!

Wat is Connection Training?

Connection Training is een trainingsmethode, gebaseerd op positieve bekrachtiging. Connection Training richt zich op het creëren van de beste ervaring voor het paard, waarbij het paard wordt gehoord in de training, en waarbij zij of hij geniet van de tijd met de mens. Met Connection Training richt je je op het opbouwen van positieve emoties rondom jou en de training. Hierdoor krijg je gelukkige paarden die zich veilig voelen en die een genot zijn om te trainen, te rijden en te hanteren. Het is te kort om hier alle geweldige ins and outs van Connection Training te beschrijven. Maar op hun site vind je alle info die je verder zou willen hebben. Ik ben fan, dat moge duidelijk zijn.

Connection Training in mijn werk als paardengedragstherapeut

In mijn werk als paardengedragstherapeut maak ik al veel gebruik van Connection Training. Zoals bekend, train ik erg graag met positieve bekrachtiging. Dit vanwege de wetenschappelijk bewezen werking ervan en omdat het een methode is die vriendelijk, eerlijk en tegelijk zo doeltreffend is. Binnen Connection Training vind je allerhande toepassingen van de positieve bekrachtiging, voor elk denkbaar gedragsprobleem, maar ook voor de basis gedragingen die je graag in je paard ziet. Ik werk zo goed als dagelijks met deze methode.

Connection Training coach programma

In het begin van deze zomer kreeg ik een e-mail waarin werd aangekondigd dat Hannah en Rachel (van Connection Training) hadden besloten een exclusief coachings-jaar te organiseren voor zes deelnemers van over de hele wereld waarin je door hen opgeleid zou worden tot Connection Training Coach.

Dit moest ik doen!

Soms kom je in je leven bepaalde kansen en mogelijkheden tegen waarbij alles in je lijf schreeuwt: “Dit moet je doen!” Zo’n moment was dit ook. Alles in mij wist zeker dat ik dit moest doen, dat dit de plek voor mij was. De aanmeldingsprocedure was erg uitgebreid: Een uitgebreide vragenlijst over onder andere ervaring en motivatie en een video waarin je liet zien waar je momenteel aan trainde en hoe je hierin Connection Training toepaste. Ik was op dat moment bezig Naïm te leren trailerladen en ben alles gaan filmen wat we deden. Zo kwam ik aan uren filmmateriaal dat ingekort moet worden tot onderstaande video van 10 minuten (hoe dan?!) . De video is in het Engels.

Het lange wachten tot de uitslag

Toen begon het wachten op de uitslag van mijn aanvraag tot deelname. Omdat er wereldwijd werd geworven en er maar plek was voor zes deelnemers, was dat behoorlijk spannend! Gelukkig hoorde ik na een maand dat ik door de eerste ronde heen was, waarop een zoomafspraak met Hannah en Rachel volgde. Starstruck als ik was om mijn idolen binnen de paardentrainwereld te ontmoeten, ging dat gesprek toch best goed. Ook dat voelde als een soort van thuiskomen. Vervolgens moest ik weer nagelbijtend wachten om de uiteindelijke uitslag te horen of ik was doorgelaten.

Ik word Connection Training Coach

En, tromgeroffel…. Een week later kreeg ik het geweldige nieuws dat ik één van de zes gelukkigen ben die geselecteerd is om deel te nemen!!! En uiteindelijk Connection Training Coach te worden! Ik was buiten zinnen van enthousiasme. Wat gaaf! En wat een fantastisch mooie mogelijkheid om me te ontwikkelen!

Wat ga ik leren in het programma tot Connection Training Coach?

Ik ga me nog verder verdiepen in de Connection Training technieken. Mijn eigen trainingsvaardigheden en mijn lesgeven zullen naar een hoger niveau getild worden. Hierdoor kan ik mensen en hun paarden nog beter helpen en mag ik meer bekendheid genereren over positieve bekrachtiging. Het eerste half jaar train ik mijn eigen paarden. Het tweede half jaar train ik mensen met hun paarden. Daarnaast ga ik een bijeenkomst organiseren over Connection Training. Dus allemaal leuke, gave dingen op de planning!

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet worden gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *.

*
*
Je mag gebruik maken van deze <abbr title="HyperText Markup Language">HTML</abbr> tags en attributen: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>