Paardengedragstherapie Groningen

Paardengedragstherapie Groningen: Gelukkig Paard, het centrum voor paardengedragstherapie is gevestigd in Groningen. Ik werk daarom vooral in het noorden van Nederland, maar kom desgewenst ook door heel Nederland. In deze blog leg ik je graag uit wat ik precies doe en wat mijn paardengedragstherapie inhoudt. Ik werk vanuit de visie van het paard zelf. Dit betekent dat het welbevinden van het afzonderlijke paard altijd voorop staat in de behandeling. 

Paardengedragstherapie Groningen

Gelukkig Paard, een centrum voor paardengedragstherapie in Groningen is een centrum waar het welbevinden van het paard voorop staat. Niet voor niets is de bedrijfsnaam Gelukkig Paard. Ik help met de paardengedragstherapie jouw paard weer gelukkig worden.

Hoe gaat paardengedragstherapie in Groningen in zijn werk?

Wanneer je met jouw paard ergens tegenaan loopt, kun je mij inschakelen om jullie te helpen. De problemen kunnen heel divers zijn; problemen met het rijden, problemen in de omgang, opstandig gedrag, boosheid of juist angst, noem maar op. Met paardengedragstherapie werk ik eraan om de diepere aanleiding van het gedrag te achterhalen en het paard te helpen zijn of haar balans weer te vinden.

Alleen in Groningen?

Is mijn manier van paardengedragstherapie alleen in Groningen? Ik werk in principe door heel Nederland, maar richt me met name op het noorden van het land, dus Groningen, Drenthe en Friesland. Dus woon jij in Groningen, Drenthe of Friesland en ervaar jij moeilijkheden met jouw paard? Dan help ik je er graag mee door middel van paardengedragstherapie.

2 reacties op “Paardengedragstherapie Groningen”

 1. Hallo,

  Mijn Friese ruin van 20 jaar is sinds kort panisch in zijn stal. Hij staat daar al ruim 17 jaar elke nacht in zonder enig probleem. Wij hebben hem 2x volledig overstuur en bezweet in zijn stal aangetroffen. Zijn angst is vooral op het raam gericht, waardoor hij over de weilanden uit kijkt. Hij stond voorheen altijd het liefst voor het raam te kijken. We hebben een plaat voor het raam gedaan, dat hielp even. Nu is de situatie zo dat hij wel de stal in gaat zonder problemen, maar als hij in zijn box gaat wil hij snel naar buiten en blijft rondjes draaien met angstige ogen. Hij staat nu al weken buiten met zijn maatje, die wil niet alleen binnen. Die heeft nergens last van. We hebben in en om de stal camera,’s en kunnen niets ontdekken. Het is een raadsel waar hij bang voor is. Lichamelijk is hij in orde, mankeert niets, ziet ook goed. Met het natte en koude weer is het niet handig dat hij buiten is. Heeft u een oplossing voor ons?

  1. gelukkigpaard

   Hai Geeke,
   Bedankt voor je bericht. Wat naar om te lezen dat jouw ruin sinds kort ineens zo bang is geworden op stal. Ik kan jullie er zeker mee helpen. Ik stuur je een e-mail met meer informatie!
   Groetjes Laura

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *