Lezing Learned Helplessness bij Paarden

Lezing Learned Helplessness bij Paarden

Wow! Afgelopen zaterdag mocht ik op Equiday een lezing verzorgen over ‘mijn’ onderwerp Learned Helplessness bij Paarden. Fantastisch! Zoals bekend is het zo enorm mijn onderwerp. Van kinds af aan ben ik al geraakt door de mentale staat waarin paarden kunnen verkeren als ze lijden aan aangeleerde hulpeloosheid / learned helplessness. Dat ik nu deze lezing mocht geven was dan voor mijn gevoel ook een fantastische kans! Ten tijde van mijn lezing Learned Helplessness bij Paarden ging ik Live op het facebookkanaal van Gelukkig Paard. Maar helaas bleek de geluidskwaliteit van die opname te hol om de lezing goed te kunnen volgen. Er was echter veel interesse en daarom heb ik besloten en toegezegd de lezing alsnog op te nemen en online te zetten. Dus bij deze 🙂

Lezing Learned Helplessness bij Paarden

In deze lezing neem ik je mee in wat en wie ik ben en waar mijn fascinatie voor het onderwerp vandaan komt. Ook vertel ik je wat de gedragsmatige en fysieke symptomen kunnen zijn wanneer je paard lijdt aan mogelijke learned helplessness Ik vertel wat de risicofactoren zijn in de ontwikkeling van mogelijke aangeleerde hulpeloosheid bij paarden. En ten slotte sluit ik af met een positieve noot: Ik vertel wat je kunt doen om te voorkomen dat je paard in een staat van mogelijke learned helplessness gaat verkeren, maar ook wat je kunt doen om je paard te helpen als je vermoed dat hij of zij lijdt aan learned helplessness.

Zoals bekend heb ik voor mijn afstuderen onderzoek gedaan naar het onderwerp Learned Helplessness bij Paarden. Heb je na het zien van de video meer interesse of wil je gewoon meer weten, lees dan gerust mijn onderzoek eens door. Deze vind je ook op mijn site.

Ben je geraakt door het onderwerp en wil je er verder over doorpraten? Of vermoed je dat er bij jouw paard mogelijk sprake is van Learned Helplessness? Neem dan zeker contact op! Ik praat er graag over verder en paarden en mensen helpen met dit onderwerp is wat ik het liefste doe!

2 gedachten over “Lezing Learned Helplessness bij Paarden

 • Ursula
  31 januari 2024 bij18:40

  Heel mooie en duidelijke lezing!
  Ik ben fan van jouw werk!
  Groetjes Ursula,
  Student Tinley Academie

  • gelukkigpaard
   1 februari 2024 bij09:51

   Wat fijn om te horen Ursula. Dank je wel!

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet worden gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *.

*
*
Je mag gebruik maken van deze <abbr title="HyperText Markup Language">HTML</abbr> tags en attributen: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>