Workshop Verbeter je houding en zit bij paardrijden

Workshop Verbeter je houding en zit bij paardrijdenTijdens het paardrijden zijn je houding en je zit twee van de meest essentiele zaken. Houding en zit bepalen namelijk niet alleen of jij op je paard blijft zitten, maar ook of je je paard ondersteunt in zijn bewegingen of misschien juist wel belemmerd. Zo stuur je, met je houding en je zit, bewust dan wel onbewust, je paard in een bepaalde richting en loopt hij zoals hij doet. Zo kun je met je houding en zit veel goeds betekenen voor je paard, maar kun je helaas je paard ook in de weg zitten, en dat is zonde. Heb jij nou wat twijfels over je houding en zit bij het paardrijden en zoek je tools om die te verbeteren? Kom dan naar een Workshop Verbeter je houding en zit bij paardrijden, en leer in simpele oefeningen hoe je een goede houding en zit ontwikkeld en hoe je hiermee je paard ondersteund en begeleidt in zijn beweging.

Workshop Verbeter je houding en zit bij paardrijden

Ik maak het geregeld mee; een paard loopt moeilijk, is niet soepel, staakt of gaat er juist vandoor. Ten eerste check je dan natuurlijk of het paard fysieke belemmeringen heeft en of het zadel goed past. Als dat allemaal goed is, is het negen van de tien keer de houding van de ruiter die het paard dwars zit. En deze houding is nooit onwil van de ruiter, immers, iedereen zit graag goed op het paard en wil het paard ondersteunen in zijn bewegingen. Maar een belemmerende houding of zit van de ruiter is juist vaak heel subtiel. Deze workshop is gebaseerd op Centered Riding. Hierbij wordt er juist heel specifiek naar de houding en zit gekeken en kan iedereen (ja echt iedereen) zijn houding en zit verbeteren tijdens een Workshop Verbeter je houding en zit bij paardrijden.

Workshop Verbeter je houding en zit bij paardrijden voor iedereen

Is zo’n Workshop Verbeter je houding en zit bij paardrijden nou echt voor iedereen weggelegd? Ik kan met zekerheid zeggen: Ja! Zelfs al rijd je al 30 jaar, ook dan. Wellicht zijn er immers (kleine) oneffenheden ingeslopen, of wellicht heb je onlangs een nieuw paard en moeten jullie samen nog jullie balans vinden. En ook al vind je dat alles goed gaat, paard loopt goed, is braaf, jij zit goed, dan nog zijn er met de Workshop Verbeter je houding en zit bij paardrijden verbeteringen door te voeren en kun je met Centered Riding je houding verbeteren. Ben je nou minder ervaren en nog alles aan het leren? Ook dan is de Workshop Verbeter je houding en zit bij paardrijden uitermate geschikt. Immers, hoe fijn is het om vanaf het begin af aan al een goede, ondersteunende houding te ontwikkelen?!

Wat ga je doen bij de Workshop Verbeter je houding en zit bij paardrijden?

Tijdens de 3 uur durende Workshop Verbeter je houding en zit bij paardrijden ga je met simpele oefeningen op de grond aan de slag met jouw houding en zit. Dit doen we, o.a. met behulp van fitnessballen, stoelen, hoofdstellen. Deze oefeningen geven je tools en houdingsverbetering om dit ook op het paard te kunnen. Wil je het geleerde direct in de praktijk brengen? Dan is dat natuurlijk ook gewoon mogelijk binnen de workshop en begeleid ik jullie bij het rijden. Mocht je op regelmatige basis ondersteuning willen, dan kan dat natuurlijk ook! Ik kom graag bij jullie langs voor één of meerdere lessen Centered Riding, waarbij we focussen op jouw houding en zit tijdens het paardrijden. Heb je nou niet te beschikking over een eigen paard? Ook dat is geen probleem, dan ben je gewoon bij mij thuis welkom op één van mijn eigen paarden.

Wil je je inschrijven voor de Workshop Verbeter je houding en zit bij paardrijden of wil je meer informatie? Stuur me dan gerust een berichtje of neem via onze Facebook-pagina contact met me op! Ik hoor het graag!

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet worden gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *.

*
*
Je mag gebruik maken van deze <abbr title="HyperText Markup Language">HTML</abbr> tags en attributen: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>