Hulp bij paardengedragsproblemen

Hulp bij paardengedragsproblemen

Heb jij een paard dat bang is? Of een paard dat agressief is? Of een paard dat niet alleen kan zijn, snel schrikt, hyper is, staakt? Of heb jij een paard met een trauma, dat zich uit in allerlei zaken? Kortom heb jij een paard met een gedragsprobleem? Lees dan snel verder want als gediplomeerd en ervaren paardengedragstherapeut bied ik in Noord Nederland hulp bij paardengedragsproblemen. En die problemen kunnen divers zijn, het kan om gedrag op stal zijn, in de hand, onder het zadel, op de trailer. Noem maar op. Gelukkig kan ik helpen. Ik been gediplomeerd en ervaren Tinley paardengedragstherapeut en ik kan jou en je paard helpen te achterhalen wat er speelt en hoe het opgelost kan worden. Ik werk vanuit de nieuwste wetenschappelijke inzichten als het om paardenwelzijn en paardengedrag gaat. Daarmee ben je verzekerd van gedegen kennis en geen vage adviezen. Maar ontvang je juist een grondige analyse en stap voor stap therapieplan toegespitst op jouw individuele paard.

Gedragsproblemen bij paarden

Zoveel paarden zoveel gedragsproblemen. Zoals ik hierboven beschreef, de voorbeelden zijn eindeloos. Het is over het algemeen te onderscheiden in enkele categorieƫn zoals angstgedrag, agressiegedrag, pijngedrag en frustratiegedrag. Maar dat dekt de lading niet helemaal. Natuurlijk is elk paard uniek en zijn of haar achtergrond is dat ook. Dat maakt dat er niet een one fits all oplossing is voor bijvoorbeeld een paard dat staakt. Met paardengedragstherapie krijg je maatwerk afgestemd op jou en je paard. Op die manier weet je dat het specifieke advies past bij jullie en de achtergrond van het betreffende gedrag. Dat maakt de Tinley paardengedragstherapie zo kwalitatief sterk en doeltreffend.

Hoe werkt hulp bij paardengedragsproblemen in de praktijk?

Dat je dit artikel al leest is al erg goed. Het betekent dat je je paard en jezelf wilt helpen van het gedragsprobleem af te komen. En ik help jullie er graag bij. Wanneer de informatie je aanspreekt, mag je contact met me opnemen. We maken een afspraak en van te voren mail ik je een uitgebreide vragenlijst toe. Deze dient voor mij ter voorbereiding van het consult. Ook zal ik je vragen ter voorbereiding enkele filmpjes van het betreffende gedrag op te sturen (als het veilig is het gedrag te filmen natuurlijk). Op de dag van de afspraak kom ik bij jullie thuis of op stal en bespreken we de vragenlijst. Indien mogelijk (en veilig) observeer ik het gedrag en gaan we aan de slag met een begin van de therapie. Ik leg je heel duidelijk en stap voor stap uit waar jullie mee geholpen gaan zijn en we starten samen met een eerste begin. Vervolgens werk ik thuis het verslag en uitgebreid therapieadvies voor jullie uit. Dit krijg je dezelfde week nog in de mail. Ik begeleid jullie vervolgens de volgende drie maanden op afstand met het geven van feedback, hulp en antwoorden op vragen.

Zelf de hulp bij paardengedragsproblemen uitvoeren of een trainer in de hand nemen?

Deze vraag wordt me vaak gesteld. Ik heb er onlangs ook een blog over geschreven. En in de praktijk lopen de twee nogal eens door elkaar heen. Wanneer je mijn hulp bij paardengedragsproblemen inroept, is dit in eerste instantie hulp in de zin van analyse, oplossingen en begeleiding van jou als eigenaar. Over het algemeen is het het meest succesvol als jij zelf als eigenaar het therapieadvies met je paard uitvoert. Mocht je dat niet zien zitten, ben ik overigens wel bereid (een deel van) de hulp bij paardengedragsproblemen op me te nemen. Want natuurlijk vind ik zelf het werken met paarden ook fantastisch leuk šŸ™‚ !

Wat voor soort hulp bij paardengedragsproblemenpaarden?

Zoals elk paard met elk probleem weer uniek is, zo kan er dus ook niet een eenduidig antwoord gegeven worden op bovenstaande vraag. Wat ik wel met zekerheid kan zeggen, is dat mijn bedrijf Gelukkig Paard, niet voor niets zo heet. Het is mijn misse, mijn doel en ook mijn kracht, om paarden weer gelukkig te laten zijn. Op deze wijze kun je er dus ook vanuit gaan dat als je mijn hulp bij paardengedragsproblemen inroept, je zeker weet dat het therapieadvies dat ik voor jullie opstel diervriendelijk is, met kennis van zaken en met het welzijn van het betreffende paard als hoogst in het vaandel. Het geluk van jouw paard staat bij Gelukkig Paard voorop. Spreekt dit jou ook aan? Super! Neem dan gerust eens vrijblijvend contact op voor meer informatie. Ik help jullie graag <3

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet worden gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *.

*
*
Je mag gebruik maken van deze <abbr title="HyperText Markup Language">HTML</abbr> tags en attributen: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>